Sunday 17 October 2010

Dzilnītis parastais

Dzilnīšu piejaucēšana balkona apstākļos.
Nepieciešams - 2kg saulespuķu sēklu, barotavai līdzīgs priekšmets, balkons, Dzilnītis.
Tātad, beram saulespuķu sēklas barotavā, liekam uz balkona un gaidam. Zīlītes ķērkdamas noziņo Dzilnītim par pieejamo barību.Turpmākās stundas uz balkona saimnieks ir Dzilnītis, zīlītes paliek otrā plānā, jo Dzilnītis izrāda agresiju un dzen prom zīlīti.
Tālāk velkam uz balkona dažādus fotopribambasus - statīvus, studijas zibspuldzi ar lietussargu, vadus, krēslus, aksesuārus, visu ko nav žēl, līmējam pie sienas fona papīru, sagatavojam dažādus bildēšanas scenārijus. Dzilnītis NEKAM nepievērš uzmanību, tikai barībai, un labi atcerās kāda izskatās barotava, un prot to ātri atras, ja noslēpta citā vietā. Tad novācam barotavu un uzberam nedaudz sēklas uz bildējamās vietas, un Dzilnīts neko ļaunu nenojauzdams turpina baroties, tikai pēc katra kadra viņš nedaudz palecās.. :D
Dzilnīts gudrs, redz ka bildēšanas laukumā nav pārāk daudz barība, un tas sāk lavīties man aiz muguras, kur noslēpta barotava. Drosme pietiek lai pienā tu man tik tuvu, ka es viņu varētu noķert, ja vien Dzilnīša kustības nebūtu pārlieku hiperaktīvas!!






3 comments:

  1. Nņjāaaa..
    Augsta Klase!
    Pķička arī konkrēts modelis! :D

    ReplyDelete
  2. super! baigaa nonjemshanaas,bet rezultas ideals!

    ReplyDelete
  3. Man visvairāk iepatikās otrais dzilnītis no augšas!

    ReplyDelete