Wednesday 2 March 2011

Polārblāzmas un zodiakālā gaisma.

Nedaudz vairak bildes no 1. marta jautrās nakts.
Tāds lūk izskatījās sākums. Bildēts plkst 19:14, redzama tikai šaura, Latvijas apstākļiem klasiska, zaļa arka. Uztraukumam bija pamats, būs šovs.


Tagad parādās otra strīpa.



Šis lūk ir patiesais iemesls kādēļ vispār izvilkos no mājas - zodiakālā gaisma. Tā ir ta slīpā gaišā strīpa virzienā uz kreiso, augšējo stūri. Nekas interesants salīdzinot ar polārblāzmas asti labajā malā :)



Kāmēr polārblāzmai neliela pauzīte, pārvācos uz citu novērojumu vietu - ezeru.


5 comments:

  1. O jāāā....
    Siekala tek,skatoies uz bildēm... :D
    Pēdējās trīs man vislabāk patīk!
    baigā "škrobe" ka neko neredzēju.
    Nākamreiz esmu gatavs sēdēt uz Daugavgrīvas mola(manuprāt ziemeļblāzmas vērošanai vislabākā vieta Rīgā) visu nakti, tik jāatrod vēl kāds gribētājs.

    ReplyDelete
  2. Domāju ka varētu būt ok vieta, bet vajadzētu laicīgi to vietu pārbaudīt naktī, tad redz cik laba/slikta tā ir.

    ReplyDelete
  3. Ir,ir laba, esmu bijis naktī, daudz labāka par manu dzīvesvietu- Teiku un par Rīgas centra "dzletenajām" debesīm nerunājot...
    Kad būs nākamais skaidrais vakars, aizbraukšu palūkot vēlreiz un inereses pēc mēģināt sadabūt zodiakālo gaismu(bet es domāju ka arī tur būs par gaišu).

    Vēlviens jautājums: kā tur iznāca ar astrogrāfu un zodiakālo gaismu? :)

    ReplyDelete
  4. Astrogrāfa ideju tagad nācās piebremzēt, jo redz polārblāzma uzradās, un zodiakāla gaisma palika otrajā plānā. Nezinu vai vairēs vēl paspēt, jo tagad apmācies un laika vairs nav daudz..

    ReplyDelete
  5. Skaidrs!
    Bet nezinu vai pēkšņi zodiakālā gaisma tā pazudīs... Nu t.i. domāju ka arī pēc tā 12. marta to varēs vērot(protams blāvāku ar katru dienu). :)
    Lai vai kā-gaidīšu vēl interesantas bildes šeit...

    ReplyDelete