Tuesday 5 April 2011

Miglā asaro priekšējais lukturis..

  Agrā rīta miglā minu pa pedāļiem savam baltajam zirgam un slapju ģīmi no miglas, traucos pretī saulainajai dienai!
Šoreiz līdzi ir paņemts paklājiņš, lai pēcpuse sēžot nesalst (ķeblītis no izgājušā gada atstiepās).
Ieņemot pozīciju pie augstsprieguma staba, izliekos par daļu no viņa, un gaidu.. Patiesībā neko negaidu, vienkārši sēžu un baudi mirkli. Tā sēžot ik pa laikam garām palido kāds jauks spalvains radījums, virs galvas lidinās kajaki un ķīri, vienā sānā ķīvīšu banda, otrā strazdu čupa. Pēc stundām divām pārvācos uz citu vietiņu, jo redz, nedaudz tomēr nosalu, un taisni nupat noskaidrojās. Aiz ko aizsteberēju līdz ezera stāvajam krastam, kurš taisni ar nogāzi pret sauli. Vairāk ar neko nevajag. Aizvējš un saule! Pa kreisi švukšķi, krīkļi un gulbji, pa labi sarkanrīklītes, dadzīši un garastītes, bet priekšā, kā jau parasti - draudzene ūdele. :)
Tā diena iet stundu pa stundai, ieturu visulaiku briesmīgakās pusdienas (no sērijas par tūristu brokastīm bundžā), un neskopojos - padalījos ar ūdeli, atstāju viņai pusbundžas saturu. :)
Jauks pārsteigums bija, kad pie manis ar velosipēdu pieripoja dabas vērotājs un putnotājs Andris Klepers. Pirmais jautājums - vai es esot tas slavenais Jānis :) Hmm... Iespējams, un rādu viņam ūdeli, kura tobrīd lēnām bija pāršļūkusi pāri ceļam un pazuda krūmos.! Papļāpājām, parunājām, apmainijāmies ar derīgām ziņām un atzinām šo dienu par labu esam! Un pazuda Andris zilajā, virmojošajā talē, kura čumunmudžēja no zosu un pīļu bariem :)
  Es tikmēr vaktēju savu ūdeli, mēģinaju pielabināties sarkanrīklītem un dabūt kādu jauku bildi.
Laiks iet uz priekšu, bļitkotāji pa vienam pazūd no kraukšķošā ezera, un saule jau lēnām slīd uz horizonta pusi.. Uz sejas jau manāms pirmais iedegums, par ko liecina gaiši laukumi ap acīm saulesbriļļu vietā.. :D
 Sagaidu pārtikas devu vakariņām, kas tika atvesta ar oranžu Škodu, ieturos, vēl mirklis, un var rūcinat balto zirgu, lai pa dzestro, pēc kūlas dūmiem un pavasara dubļiem smaržojošo gaisu, ripotu mājās...
Diena ir izdevusies!
Peace!



Ciemos pie kapličas


Hmm, cūcis?

Sarkanrīklīte

Amerikas ūdele

Nu vecais saulenēs, turies!!!

ZZZummm!

Niedru lija šortos

Niedru lija zūmē


Virpuļi virpuļi

Iridescent cirrus

Balto zirgu vārdotājs

Uzklupiena anatomija

1 comment:

  1. Vecīt, Tev vajadzētu ilustrētus romānus rakstīt! :D :D

    ReplyDelete